***       Водещите вечерни новини       на 8 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 8 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! ЕК: Онези, които помагат на Русия срещу Украйна, ще понесат последствия. Румен Радев сезира КС за промените в Конституцията


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 януари   

 

Европейски Съюз неведнъж съобщи, че тези, които оказват помощ на Русия за противозаконното нахлуване против Украйна, нарушават Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, и ще понесат последици. Това съобщи представител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с последните съветски въздушни удари по Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Държавният глава Румен Радев сезира през днешния ден Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

***

Конституционният съд образува дело по искане на президента за оповестяване на противоконституционност на текстове, които бяха признати от Народното събрание, за смяна в Конституцията, оповестиха от пресцентъра на съда.

***

Носителката на купата " Мис Силикон " 2022 година Катрин Йорданова се похвали в обществените мрежи с неразумно шофиране. 

На видео се вижда по какъв начин Йорданова кара " Мерцедес " с над 250 км/ч, а за декор звучи попфолк музика.

***

Не мога да схвана – Наказателния кодекс защо го имат? Подпират си вратата с него ли? В него ясно, в детайли и съответно написа какво съставлява насилието против животни, по какъв начин се дефинира и по какъв начин се санкционира.

Как планираме да излезем от това, Калин Стоянов, Борислав Сарафов, Атанас Славов? 

Да се надяваме ли на предварителна защита или все ще вървим след ПРЕДВИДИМИТЕ закононарушения, да се вайкаме „ по какъв начин може такова нещо? “, като бабички на пазар?

Продължаваме промяната – Демократична България, ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи, вие нещо да предложите във връзка с протичащото се? Например един-два въпроса в парламентарния надзор, едвам се сетят министрите, че съществува Наказателен кодекс, с който едни хора очевидно си подпират вратите? 

Някой, нещо? 

Ще ставаме ли страна или още от същото?

***

Твърденията на някогашния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев е забъркан в трафик на мигранти не дават отговор на истината, оповестиха от ведомството във връзка медийно присъединяване на Демерджиев по-рано през днешния ден. 

От известието излиза наяве, че Кангалджиев ще търси правата си по правосъден ред.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи напомнят, че персонално Иван Демерджиев, в качеството си на министър на вътрешните работи, е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и го е наградил с „ Почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи III степен.

***

„ Жертвата е дължала огромна сума пари на един от изъвшителите. Тепърва ще ревизираме средствата на един от обвинените - лицето Александров. По първични данни той се е занимавал с лихварска активност. Жертвата е притежател на компания, която преди време е стопанисвала ресторант в центъра на София, не е престъпно проявен. 

Единият от причинителите е престъпно проявен за въоръжен обир, нелегално владеене на оръжие, обири. 

Гробарят е употребявал имената и персоналните данни на жив човек, напълно инцидентно определен, с цел да се издаде смъртен акт и да се кремира жертвата. Ще проверяваме активността на тази морга “.

***

Заловиха група бракониери със убита сърна в ловна хижа, оповестиха от полицията.

На 7 януари горски инспектори са подали сигнал в Районно управление-Бобов дол, че в землището на село Мламолово са открили петима мъже с месо от неразрешен за отстрелване дивеч.

***

Високопоставен представител на военното крило на про-иранската формация " Хизбула " бе погубен през днешния ден при израелски удар по автомобила му в Южен Ливан, заяви за Франс прес източник от ливанските служби за сигурност.

Този пълководец " играеше първостепенна роля в управлението на военните интервенции на юг ", сподели източникът, поискал анонимност. Ударът е бил нанесен в село, намиращо се на десетина километра от границата с Израел.

***

" Крайнодесни сили превзеха митингите на фермерите ", това съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, съобщи Би Би Си.

По думите на един от заместниците на канцлера в Берлин Олаф Шолц по време на демонстрации против решението на държавното управление да понижи дотациите за селскостопанските производители:

Открито се издигат националистически лозунги, екстремисти се събират на публични места и приказват надали не за държавен прелом.

***

„ Ти ме малтретираш откогато бях дребна и продължаваш да тормозиш майка ми... Ще те убия, в случай че ти не убиеш първо мен. С оръжие като страхливец, какъвто си... Аз съм щерка на дявола ", написа Мари, която също беше професионална тенисистка, достигнала до №280 в международната класация.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР